yuzuquat
- gerdhart
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yuzuquat
quelqu'un sait-il s'il est déjà possible d'obtenir cette variété en Europe? Les Baches et Eisenhut ne l'ont pas pour le moment... Il semble intéressant, comparable a un citron, bien jaune, beaucoup de pépins est surtout bien résistent au froid
Re: yuzuquat
Je n'ai jamais entendu parlé? Mais rien que le nom m'évoque des choses sympathiques en bouche
Si toi ou d'autres ont des liens sur le sujet ça m’intéresse.

Si toi ou d'autres ont des liens sur le sujet ça m’intéresse.

- gerdhart
- Pétale batifolant
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Re: yuzuquat
il s'agit d'une obtention du Dr. Brown, pour le moment il n'est disponible qu'aux USA (il y a des photos sur un site russe également...) il parait que c'est un bon citron, rustique mais avec beaucoup de pépins; je vais tenté d'obtenir des graines et faire comme pour le yuzvange et le clemyuz 2-2 

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- Petit baliveau
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Re: yuzuquat
Bonsoir
J'ai un peu regardé sur le net pour le yuzuquat du Dr Brown.
Ce n'est pas facile de trouver quelque chose :
Yuzuquat is a Yuzu and Nagami kumquat (Fortunella margarita) hybrid,
one of many cultivars developed by Dr. John Brown in Texas. This attractive
citrus, one of the best Citrus ichangensis hybrids, has large, deepgreen
leaves and produces lemon-like, smooth-skinned fruit that’s edible,
skin and all. Yuzuquat is ripe by late September, before fruits color,
and tends to be a little tastier early in the season. The fruit are very soft
and while they hold well on the tree, they become progressively softer as
the season progresses. This cultivar is also extremely hardy, enduring 7°F
in Texas and being completely unaffected by temperatures in the lower
teens in Georgia.
Flavor: Sour lemon, no off-flavors, good quality.
Uses: Cooking, juice.
Pierre-Jean
J'ai un peu regardé sur le net pour le yuzuquat du Dr Brown.
Ce n'est pas facile de trouver quelque chose :
Yuzuquat is a Yuzu and Nagami kumquat (Fortunella margarita) hybrid,
one of many cultivars developed by Dr. John Brown in Texas. This attractive
citrus, one of the best Citrus ichangensis hybrids, has large, deepgreen
leaves and produces lemon-like, smooth-skinned fruit that’s edible,
skin and all. Yuzuquat is ripe by late September, before fruits color,
and tends to be a little tastier early in the season. The fruit are very soft
and while they hold well on the tree, they become progressively softer as
the season progresses. This cultivar is also extremely hardy, enduring 7°F
in Texas and being completely unaffected by temperatures in the lower
teens in Georgia.
Flavor: Sour lemon, no off-flavors, good quality.
Uses: Cooking, juice.
Pierre-Jean
- gerdhart
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Re: yuzuquat
Bonjour Pierre-JeanL,
Merci, cette description est issue du livre de Tom McClendon (Hardy Citrus for the Southeast), excellent bouquin d'ailleurs que je recommande vivement et c'est suite à cette description qu'il m'est venu l'envie d'obtenir ce cultivar, tout comme le yuzvange et le clemyuz 2-2 dont j'ai quelques plantules de semis. Bon, il semblerait que le yuzuquat ne soit pas disponible en Europe, je pars donc à la recherche de graines et avec un peu de patience....
Comme d'hab', le Saint-Graal est toujours ailleurs
Bonne journée
Merci, cette description est issue du livre de Tom McClendon (Hardy Citrus for the Southeast), excellent bouquin d'ailleurs que je recommande vivement et c'est suite à cette description qu'il m'est venu l'envie d'obtenir ce cultivar, tout comme le yuzvange et le clemyuz 2-2 dont j'ai quelques plantules de semis. Bon, il semblerait que le yuzuquat ne soit pas disponible en Europe, je pars donc à la recherche de graines et avec un peu de patience....


Bonne journée
- Laaz
- Bourgeon récalcitrant
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Re: yuzuquat
If you like sour fruit, it is OK. I don't really like them.


Wal-Mart a great place to buy cheap plastic crap !


- gerdhart
- Pétale batifolant
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Re: yuzuquat
Hi Laaz,
Great pic, thank you! Could you please tell us more about the fruit; its taste, size, rind and juice, how the plant grows (bushy or like a tree), seeds etc and when it can be harvested. Ton McClendon in his book mentioned it as frost-hardy, did you experienced it in your garden? Is the influence of the kumquat significant, I mean, late flowering?
Many thanks in advance
Great pic, thank you! Could you please tell us more about the fruit; its taste, size, rind and juice, how the plant grows (bushy or like a tree), seeds etc and when it can be harvested. Ton McClendon in his book mentioned it as frost-hardy, did you experienced it in your garden? Is the influence of the kumquat significant, I mean, late flowering?
Many thanks in advance
- Laaz
- Bourgeon récalcitrant
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Re: yuzuquat
Per my friend Ned :
Size/shape: 1 3/4" & round - somewhat flattened on both ends.
Seed: 16 plus some undeveloped ones
Tast/flesh: Mildly tart with lemon-like taste
Taste/peel: Edible but has a grapefruit bitterness - not great raw but may be ok in a marmalade.
Overall thoughts: I liked it, but I like sour fruit. I believe it may have been better had I resisted picking it a few more weeks. Should be very hardy, ornamental.
Personally I don't like them...
Size/shape: 1 3/4" & round - somewhat flattened on both ends.
Seed: 16 plus some undeveloped ones
Tast/flesh: Mildly tart with lemon-like taste
Taste/peel: Edible but has a grapefruit bitterness - not great raw but may be ok in a marmalade.
Overall thoughts: I liked it, but I like sour fruit. I believe it may have been better had I resisted picking it a few more weeks. Should be very hardy, ornamental.
Personally I don't like them...
Wal-Mart a great place to buy cheap plastic crap !


- gerdhart
- Pétale batifolant
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Re: yuzuquat
Fantastic, many thanks to you and Ned for your both contributions 
